Κείμενο
Γενικές ανακοινώσεις Περιοδικό "Οφθαλμολογία"
Ανακοίνωση 22082011
Ελληνική Εταιρεία Κερατοειδούς Δελτίο Τύπου Αγαπητοί συνάδελφοι, Έχουμε την τιμή να σας ενημερώσ...Περισσότερα...

Σύνδεση Μέλους

Ανακοίνωση 22082011

ΕκτύπωσηE-mail

Ελληνική Εταιρεία Κερατοειδούς

Δελτίο Τύπου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Έχουμε την τιμή να σας ενημερώσουμε πως ιδρύθηκε η Ελληνική Εταιρεία Κερατοειδούς με την υπ’αριθμό 1776 της 31/03/2011 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και έχει καταχωρηθεί με αριθμό μητρώου 28495.
Σύμφωνα με την Ελληνικη Νομοθεσία η εταιρεία είναι Μη Κερδοσκοπική Επιστημονική Εταιρεία και ιδρύθηκε μεταξύ 38 υπογεγραμμένων οφθαλμιάτρων που είναι σύμφωνοι με τα άρθρα του καταστατικού και πληρούν τις προυποθέσεις που ορίζονται από αυτό.

Κύριοι Σκοποί της εταιρείας είναι:

Η προαγωγή της επιστήμης στη διάγνωση και θεραπεία παθήσεων του κερατοειδούς.
Η εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την κοινοτική, όσον αφορά στα ζητήματα που άπτονται της παροχής των υπηρεσιών στο τομέα των μεταμοσχεύσεων κερατοειδούς και των οφθαλμικών μοσχευμάτων.
Η εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την κοινοτική όσον αφορά στους όρους και τις προϋποθέσεις για την ίδρυση και αδειοδότηση τραπεζών μοσχευμάτων κερατοειδούς.
Η επιμόρφωση επιστημονικού ιατρικού και λοιπού υγειονομικού προσωπικού στον τομέα της διάγνωσης και θεραπείας των παθήσεων του κερατοειδούς και των μεταμοσχεύσεων κερατοειδούς.
Η προαγωγή της αξίας της μεταμόσχευσης οφθαλμικών ιστών, αμνιακής μεμβράνης και στελεχιαίων κυττάρων στην ελληνική κοινωνία.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι από τις αρχιαιρεσίες της Εταιρείας που έγιναν στις 2 Ιουλίου 2011 στην Αθήνα, εξελέγχθη το ακόλουθο Διοικητικό Συμβούλιο με διετή θητεία:

Πρόεδρος: Αθανάσιος Νικολάου
Αντιπρόεδρος: Αναστάσιος Κανελλόπουλος
Γενικός Γραμματέας: Κύρος Μουτσούρης
Ταμίας: Ιωάννης Μάλλιας
Μέλος: Αναστάσιος Χαρώνης

Στην εταιρεία μας καλούνται να εγγραφούν ως μέλη όλοι οι συνάδελφοι Οφθαλμίατροι με ειδικό ενδιαφέρον για τις παθήσεις και τις μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς.


Ευχαριστούμε εκ των προτέρων θερμά για την συνεργασία

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Κερατοειδούς

Επικοινωνία:
Ταχυδρομική διεύθυνση: Ελληνική Εταιρεία Κερατοειδούς, Λεωφ.Συγγρού 328-330
176 73 Καλλιθέα
Τηλέφωνο: 210 95.95.215